zondag, 10 december 2023
A+ R A-

Zwangerschapsyoga

Wil jij goed voorbereid, vol vertrouwen uitkijken naar de bevalling? Volg dan de cursus Zwangerschapsyoga bij Yogastudio Westland. De eerstvolgende cursus start maandag 30 oktoberDe eerste cursus daarna begint maandag 8 januari 2024. 

De cursus biedt je een fijn rustmoment in de week. Zodat je bewust aandacht kunt besteden aan je zwangerschap. En je je kunt voorbereiden op de geboorte van je (jullie) kindje, en op de periode na de bevalling. Ook is het een leuke gelegenheid om andere aanstaande moeders te ontmoeten.

Dankzij de waardevolle kennis die je tijdens de lessen opdoet, ga je het bevallingsproces begrijpen. Hierdoor zal het vertrouwen op je lichaam, je eigen kunnen en op het natuurlijke proces vergroten. Je gaat werken aan ontspanning, aan een gezond lichaam en een positieve mindset. Daarnaast word je eventuele angst 'de baas'.
Je leert bewust te worden van het belang van ontspanning, onder andere door ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Hierdoor zal je (nog) meer kunnen genieten van de zwangerschapsperiode. Als jij je fijn voelt, en goed voor jezelf zorgt, zorg je ook goed voor je kindje. 

Ook tijdens de bevalling speelt ontspanning een grote rol. Hierdoor zal het bevallingsproces vlotter verlopen. Ook leert je partner (tijdens een dubbele les) hoe hij er voor jou kan zijn, zodat jij je door hem gesteund zal voelen. Hiernaast ontvang je veel waardevolle tools, tips en tricks.

Bij Yogastudio Westland hebben de afgelopen reeks van jaren al honderden vrouwen uit het Westland zich dankzij een cursus zwangerschapsyoga voorbereid op de geboorte van hun kindje(s). We krijgen veel positieve reacties van de dames achteraf op de inhoud van de cursus en op de professionele begeleiding van onze docente Marian Groenewegen. 

Je kunt ook zonder yoga-ervaring aan de zwangerschapsyogacursus deelnemen. Het is verstandig je vroegtijdig aan te melden, zodat je verzekerd bent van een plek. Je kunt aan de cursus starten vanaf het moment dat je ongeveer 21 a 26 weken zwanger bent.
 

De cursus bestaat uit 10 lessen en is vooral praktisch gericht.

De lessen bestaan onder meer uit:

  • ontspannings-,
  • losmaak- en
  • bewustwordings- en
  • ademhalingsoefeningen
  • massagetechnieken

Daarnaast wordt alles wat met de (verschillende fases van de) bevalling te maken heeft doorgenomen.

Zoals:

  • het herkennen en opvangen van weeën
  • de ontsluiting
  • het persen
  • bevallingshoudingen
  • enzovoort

Er worden per cursus twee partnerlessen (gedurende één dagdeel) gegeven. Op die manier kan ook de partner zich voorbereiden op zijn ondersteunende rol voor en tijdens de bevalling.

Na de bevallingen is er een feestelijke reünie, uiteraard ook met de pas geboren baby’s.

 
Nieuwe cursussen
 
De eerstvolgende cursus start maandag 30 oktober

De kosten bedragen € 165,-. Je kunt bij je ziektekostenverzekeraar nagaan of je recht hebt op vergoeding, geheel of gedeeltelijk. Aan het eind van de cursus ontvang je een map met lesmateriaal.

Wil je je inschrijven? Dat kan door dit inschrijfformulier in te vullen, maar we verzoeken je eerst even te bellen met Lucia, 06 26 85 28 48. Met het ontvangen van het inschrijfformulier ondervinden we momenteel namelijk technische problemen. Daarom kun je beter even bellen. 

Voor eventuele vragen kun je bellen of het contactformuliertje invullen.

.           

Doula 

Een doula biedt, naast de zorg van de verloskundige of gynaecoloog, op liefdevolle, niet medische wijze ondersteuning aan aanstaande ouders. Dat gebeurt tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode kort hierna.

Kijk voor meer informatie op de website van La Vida Geboortebegeleiding Westland: www.geboortebegeleiding-westland.nl. Of neem contact op met Marian Groenewegen, tel. 06 52 286 783, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt bij haar ook terecht voor 1 op 1-coaching, gericht op persoonlijke thema’s, opstellen geboorteplan en zwangerschapsmassage.

  

Binnenkort

Yogastudio Westland

Hyacinthstraat 24a
2691LH ‘s-Gravenzande
www.yogawestland.com
Telefoon: 06 2685 2848
E-mail: yogawestland@gmail.com

KvK-nummer: 27355796

Yogastudio Westland

Ga snel naar info over:

Yogastudio Westland

Lesgeld

Het lesgeld voor het volgen van yoga, zwangerschapsyoga en sacrale dans vind je door hier te klikken.

Yogastudio Westland

Hier vind je onze:

Website ontworpen en gebouwd door Willem Karreman, © 2023